Bent u van plan kunststof kozijnen online te kopen en wilt u zich eerst goed inlezen? Dan kunnen wij u met dit artikel verder helpen. Wij nemen u bij de hand over de keuzes die u moet maken en laten stapsgewijs zien dat eigenlijk helemaal niet moeilijk is.

Allereerst bespreken wij de voordelen en nadelen van kunststof kozijnen. Vervolgens bespreken wij de verschillende profielen waaruit u kan kiezen. Daarna behandelen wij de mogelijkheden met kleur en tot slot hebben wij het over de glassoorten en eigenschappen.

Kunststof Kozijnen

Tot een aantal jaren geleden hing er altijd een goedkope en neppe uitstraling om kunststof kozijnen heen. De kozijnen zagen er uit als plastic en hadden een foute glans. Gelukkig behoort dat tot de verledentijd. Wij hebben nog steeds goedkope kunststof kozijnen, maar nu van kwaliteit en met een luxe uitstraling. De ontwikkelingen hebben niet stil gestaan en dat is voornamelijk te zien in de folie dat ze aanbrengen op de kunststof kozijnen. Doordat wij een samenwerking hebben met 1 van de grootste fabrikanten van kunststof kozijnen in Europa, kunnen wij meer dan 50 verschillende kleuren aanbieden.

Het zijn deze kleuren en folies welke het onderscheid maken tussen een prachtige gevel en een gevel met een goedkope uitstraling. Veel kleurcodes zijn te krijgen met een structuur, wat er voor zorgt dat het kozijn geen gladde en glimmende look krijgt. Wij hebben er een heel artikel over geschreven, maar komen hier later in dit artikel nog op terug.

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

1- Onderhoudsarm
Wij kunnen natuurlijk niet anders dan te beginnen met het grootste voordeel: kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Het is de nummer 1 reden van mensen om hun houten kozijn te vervangen voor kunststof kozijnen. Als het tegenzit heeft u elke 3/4 jaar een schilder nodig om uw houten kozijnen weer toonbaar te maken. Het is zonde van het geld, maar het is ook zeker zonde van de energie. U hoeft uw kunststof kozijnen bijvoorbeeld maar 1 keer per jaar af te nemen met een sopje.

2- Verbeterde isolatiewaarde
Een ander voordeel van het vervangen van uw kozijnen is de verbeterde isolatiewaarde. Door ons grote aanbod van profielen kunnen wij bijna aan elke wens wat betreft de modernste isolatiewaarden voldoen. De innovatie van de laatste jaren is indrukwekkend. Vernuftige en nieuwe methodes volgen elkaar in hoog tempo op: 5-kamers, 6-kamers, met staal of zonder staal. De mogelijkheden zijn ongekend.

3- Verbeterde veiligheid 
Nieuwe verbeterde veiligheidswensen en -eisen. Wij maken gebruik van gerenommeerde bedrijven zoals GU en MACO voor ons hang- en sluitwerk. Hierdoor wordt het voor inbrekers steeds lastiger om via een draaikiepraam naar binnen te sluipen. Deze bedrijven zijn constant in beweging om er voor te zorgen dat de grens telkens een beetje wordt verlegd. Een voorbeeld hiervan is de ventilatiestand van onze draaikiepramen. Wanneer u de klink diagonaal zet, zit het raamwerk nog in de vergrendeling, maar kan de ruimte wel worden geventileerd.

Welke profielen kunststof kozijnen zijn er?

Als u straks gebruikt maakt van de configurator, dan is 1 van de eerste keuzes die u moet maken het soort profiel dat u wilt. U heeft de keuze uit een vlak profiel, een half-verdiept profiel en een verdiept profiel. Wij hebben een artikel geschreven over de specifieke eigenschappen van elk profiel. Ondanks dat er verschil zit in prijs en isolatiewaarde, maken de meeste mensen de keuze op basis van uitstraling. De profielen hebben een inbouwmaat van respectievelijk 70mm, 85mm en 120mm. Daardoor heeft het verdiepte profiel meer een robuuste uitstraling dan het vlakke profiel, maar zoals een bekend gezegde luidt: over smaak valt niet te twisten.

Verder is het mogelijk om de lasnaad in een horizontale lijn te krijgen (HVL) of een diagonale lijn. De meeste mensen vinden HVL mooier en meer op een houten kozijn lijken.

Wij werken met het Duitse merk Aluplast. Het bedrijf is opgericht in 1982 en heeft sinds dat moment niet stil gezeten. Ze zijn door de jaren heen blijven innoveren en de producten blijven ontwikkelen. Met andere woorden, kunststof kozijnen met de vernuftigheid vanuit Duitsland.

Wat voor kleuren folies zijn er?  

Als wij een onderzoek zouden doen, komt er ongetwijfeld uit dat het kiezen van de kleur 1 van de moeilijkste beslissingen is voor de aankoop van kunststof kozijnen. Het is niet zo als bij houten kozijnen dat de kunststof kozijnen in een andere kleur geschilderd kunnen worden. Het gevoel dat het een keuze is voor de komende 20 jaar, brengt sommige mensen aan het twijfelen. Ons advies: blijf rustig en lees verder. 

Ondanks dat houten kozijnen eenvoudig te schilderen zijn, kiezen mensen toch iedere verfbeurt weer voor dezelfde kleur. Het is meestal een andere tint wit met vaak een kleur op de bewegende delen. Antraciet, Groen en Blauw zijn het populairst, maar ook daarin is ieder mens uniek. Het feit dat de meeste mensen de kleur van het huis niet vaak veranderen, omdat ze bijvoorbeeld dezelfde kleur kiezen als de buurt waarin ze leven, bewijst dat het kiezen van een kleur niet lastig hoeft te zijn. Houd het simpel en eenvoudig is wat voor de meerderheid werkt. Wij hebben een artikel specifiek over kleur geschreven. Lees hier meer.

Welk glas voor kunststof kozijnen? 

Tot slot moet u nog een keuze maken over het glas dat u wilt. De kunststof kozijnen worden standaard geleverd met HR++ / argon gas gevuld / dubbelglas. In de configurator vindt u een pagina met alle keuzes voor glas. Daar kunt u eerst kiezen voor dubbel glas of triple glas. Vervolgens kiest u of het standaard glas, veiligheidsglas binnen, veiligheidsglas binnen & buiten of glas met ornamenten moet worden. Onderaan de pagina krijgt u gelijk een voorbeeld van hoe het glas er uit komt te zien met de keuzes die u heeft gemaakt. Het is zeker aan te raden wanneer u voor een ornament in het glas kiest. De foto’s laten prachtig zien hoe het glas dan wordt. 

Kunststof Kozijnen Subsidie
Het vraagstuk of het dubbel glas of triple glas moet worden, heeft natuurlijk alles te maken met de isolatiewaarde. Dubbel glas geeft voor de meeste mensen al voldoende isolatie, maar wanneer u voor de hoogste isolatie-eisen gaat, komt u logischerwijs uit bij triple glas. Op dit moment geeft de overheid subsidie op het vervangen van uw oude kozijnen (inclusief glas) en kan u tot €150 subsidie per m2 ontvangen. De subsidie op triple glas is €97 per m2 meer dan dubbel glas. Gemiddeld genomen is triple glas €50 per m2 duurder dan dubbel glas, dus de upgrade naar Triple is ‘gratis’. Wij hebben een artikel geschreven over het glas. Lees hier meer. Voor de subsidieregeling van de overheid klikt u hier.

De waardering van www.hetkunststofkozijn.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 63 reviews.