Geluidswerend Glas

Bestel eenvoudig online 

Wanneer u in een drukke stad woont of veel overlast van de buren heeft, kan geluidswerend glas een oplossing bieden. In dit artikel leggen wij de verschillende mogelijkheden uit. 

Geluidswerend glas, de oplossing tegen overlast. 

Persoonlijk en eerlijk advies

Geniet van rust met onze geluidsisolerende ramen

Geluidswerend glas is de oplossing voor het drukke stadsleven. De nieuwste oplossingen en technieken van het glas in combinatie met goed een geïsoleerd kunststof kozijn zorgt voor een hoge geluidsisolatie. De standaard beglazing bestaat uit 4mm glas, maar geluidswerend glas heeft dikkere glasplaten.

De volgende factoren zorgen voor verbeterde geluidsisolatie:

  • Extra dik glas voor een lagere geluidsoverdracht.
  • Chemische verbinding PVB (polyvinylbutyral) tussen de glasplaten.
  • De ruimte tussen de glasplaten.
  • Verschillende glasdiktes in één raam.
Geluidswerend glas

Verschillende Glasdiktes

Geluidswerend glas heeft dikkere glasplaten en meer ruimte in de spouw van het glas. De ruimte tussen de glasplaten is gevuld met argongas en dat draagt bij aan een betere geluidsisolatie. Daarnaast zijn de glasplaten bij zowel dubbelglas als bij tripleglas uitgerust in verschillende glasdiktes. Om 5dB winst te behalen voor de geluidisolatie, moet tenminste één glasplaat de helft zo dik zijn als een andere glasplaat en moet er minimaal één glasplaat een glasdikte hebben van 6mm. Het verschil in dikte zorgt ervoor dat verschillende geluidsgolven worden tegengehouden. 

geluidswerend glas

Folie van PVB

Wij maken gebruik van gespecialiseerde folies aangepast voor gewoon of gehard glas. Geluidsgolven zorgen voor trilling in de lucht en als deze het raam raken zorgt het ook voor een trilling van het glas. Een speciale folie van PVB (polyvinylbutyral) wordt tussen de glasplaten aangebracht. De folie is lichter en een heeft een lagere dichtheid dan het glas. Hierdoor reageert het anders op de trillingen en dat komt ten goede van de geluidsisolatie 

Geluidswerend glas

Onze geluidswerende ramen zijn in combinatie met een goed geïsoleerd kunststof kozijn een uitstekende oplossing voor wanneer u in een drukke stad of langs een drukke weg woont. Dankzij de combinatie van extra dik glas, innovatieve technieken en een speciale folie van PVB, zal de geluidsisolatie van uw woning aanzienlijk verbeteren.  

Maak het zelf mee. Geniet van de rust en veiligheid die onze geluidsisolerende ramen bieden. Klik op de knop hieronder en bestel uw kunststof kozijnen. 

De waardering van www.hetkunststofkozijn.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 52 reviews.